Miten saadaan etäyhteyttää teknisen tuen varten ?

Etäyhteyden optiot

Kun tarvitsette apua etäyhteydessä ja / tai FX-sarjan ala-asemien ohjelmoinnissa, ota yhteyttä suoraan meidän tukeen (support@fidelix.fi).

Periaatteessa sopivan etäyhteyden saamiseksi sinulla on 3 päävaihtoehtoa:
1. Suora lähiverkkoyhteys (Ethernet) FX-sarjan ala-aseman ja paikallisen Internet-reitittimen / kytkinlaitteen välillä. Saatat joutua asettamaan FX-sähköaseman paikallisen IP-osoitteen noudattamaan reitittimen / kytkimen IP-verkon sääntöjä.
Tässä tapauksessa sinulla on oltava julkinen Internet-IP, joka on omistettu FX-sähköasemalle, joten voimme kommunikoida sen kanssa Internetin kautta.
Anna  teknisen tuen asiantuntijalle paikallisen reitittimen (palveluntarjoajan) asetukset saadaksesi oppaan FX ala-aseman tai julkisen IP-osoitteen määrittämisestä yhteyden muodostamiseksi.

2. VPN yhteys. Tässä tapauksessa tarvitaan VPN (Virtual Private Network) laite tai ohjelmisto (esim. FortiClient), miten muodostetaan suljettu verkon yhteys. Esim.  suosittelemme käyttää  Tosibox (www.tosibox.com), Netgear, Linksys  tai vastaava reititin.

 

3. Liitäntä paikallisen tietokoneen kautta. Tässä tapauksessa tarvitaan tietokone, jossa on LAN- ja WLAN (WiFi) -sovittimet. Sinun on muodostettava lähiverkkoyhteys tietokoneesi ja FX ala-aseman välille asettamalla PC: n LAN-sovittimen IP-osoitteeksi 10.100.1.1, oletusyhdyskäytävän IP: ksi 10.100.1.1, aliverkon peitteeksi 255.255.255.0.
Sitten sinun on tarkistettava, avaaako selain FX-sähköaseman verkkosivut. FX ala-aseman oletus-IP-osoite on 10.100.1.198.
Sitten sinun on muodostettava Internet-yhteys tietokoneellesi WLAN-sovittimen avulla.
Sen jälkeen saatat tarvita etätyöpöytäsovelluksen (Teamviewer, Windows Remote Desktop, AnyDesk), jotta voidaan muodostaa yhteyden tietokoneeseesi ja FX ala-asemaan.