EasyOffice ja EasyLiving tilakohtaiseen olosuhdehallintaan

Näin teet tilakohtaisesta olosuhteiden hallinnasta helppoa

Niin kodilta kuin toimistolta odotetaan jo mahdollisuutta säätää tilan olosuhdetta mieleisekseen. Se miten helppoa tämä on, vaikuttaa paljon kokemukseen tilasta. Tyytyväisiä tilankäyttäjiä saat yhdistämällä kaikki olosuhteisiin vaikuttavat säädöt yhteen helppokäyttöiseen käyttöliittymään.

 

- Käyttäjät odottavat olosuhteen hallinnan olevan mahdollisimman yksinkertaista. Jos tilassa on kylmä, he haluavat vain saada lämpötilan sopivaksi ilman, että tarvitsee tietää mitä järjestelmää kulloinkin tulisi säätää. Saati miten nostaa lämmöt energiaystävällisesti, Fidelixin Innovation & Advisory Lead Tuukka Kuuramaa tiivistää.

Käyttäjälähtöisin ratkaisu onkin integroida tilakohtainen olosuhteiden hallinta yhteen helppokäyttöiseen, älykkääseen ohjausjärjestelmään, joka optimoi niin viihtyisyyttä kuin energiatehokkuutta automaattisesti.

 

Miksi yhdistää olosuhteen hallinta?

Tilan viihtyvyys ja toimivuus on tärkeä kilpailutekijä niin toimitiloissa kuin asuinkiinteistöissä. Integroimalla kaikki olosuhteisiin vaikuttavat lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon sekä valaistuksenohjauksen järjestelmät yhteen, varmistat niiden tuottavan kokonaisuutena optimaaliset sisäolosuhteet käyttäjille.

- Harva käyttäjä innostuu ohjauspaneelirivistä eteisessä ja usean järjestelmän haltuunotosta. Kun kokonaisuus on integroitu hänelle valmiiksi, olosuhteen saa helpommin mieleisekseen.

Rakennuttaja puolestaan haluaa varmistaa, että kiinteistön koko tekninen kokonaisuus toimii yhteen ja käyttäjät viihtyvät - energiatehokkuudenkaan kärsimättä.

- Työantajat tiedostavat jo työympäristön vaikutuksen työhyvinvointiin ja ovat lisäksi kiinnostuneita tilojen helposta muokattavuudesta. Esimerkiksi toimistotilojen hyvän ilmanvaihdon ja laadukkaasti toteutetun valaistuksen on todettu lisäävän työtehoa jopa 10 %.

 

Miten yhdistäminen onnistuu?

Fidelixin erikseen toimistojen ja kotien tarpeisiin kehittämät EasyOffice ja EasyLiving -ohjausratkaisut yhdistävät kiinteistön rakennusautomaation ja kaikki siihen liitetyt järjestelmät yhdeltä näytöltä hallittavaksi kokonaisuudeksi.

EasyLiving on suunniteltu kotiympäristöön, ja siinä kaikkea talotekniikkaa säädetään yhdeltä kosketusnäytöltä.

Toimistojen tarpeisiin kehitetty EasyOffice toimii mobiililaitteen avulla, jolloin jokainen työntekijä voi säätää esimerkiksi neuvotteluhuoneen tai oman toimiston olosuhteita helposti omasta puhelimestaan.

 

Mahtuuko integrointi budjettiin?

Taloteknisten järjestelmien yhdistäminen EasyOffice tai EasyLiving -käyttöliittymällä säädettäviksi pitää kokonaiskustannukset kurissa, sillä ratkaisut korvaavat yksittäisten järjestelmien erillissäätimet ja omat käyttöpaneelit. Lisäksi työ voidaan tilata yhdeltä toimijalta, jolloin järjestelmien yhteen toimivuus varmistuu.

- Jokainen älykäs järjestelmä vaatii joka tapauksessa hallintapaneelin. Yhden käyttöliittymän ratkaisussa lattialämmitys- tai ilmanvaihtojärjestelmä vain hankitaan ilman erillistä säädintä ja liitetään suunnitelmissa yhteen kokonaisuuteen, Fidelixin Solutions Engineer Max Lysti konkretisoi.

 

Helppoa myös suunnittelijalle

Koska keskitetty ratkaisu on käytännössä korvaava vaihtoehto erillisille, järjestelmäkohtaisille ohjauksille, se ei teetä lisätyötä myöskään suunnittelijalle. Yhdistämällä järjestelmät jo suunnitelmatasolla sen sijaan voidaan varmistaa, että kokonaisuus kommunikoi yhteen myös käytössä.

- Automaatiosuunnittelijat ovat tykästyneet yhteisohjaukseen myös tulevaisuuden varautumisen näkökulmasta: rajapintoihin on helppo integroida saman ohjauksen taakse myöhemmin esimerkiksi aurinkopaneeleja, kysyntäjoustoa tai muuta kiinteistössä käyttöön otettavaa talotekniikkaa, Kuuramaa lisää.

 

Kiinnostuitko?

Lue tästä, miten Skanska tehosti asuntokauppaa Tampereen Luminaryssa panostamalla asumismukavuuteen EasyLivingin avulla.

 

Ota yhteyttä.

Tuukka Kuuramaa - Innovation & Advisory Lead

tuukka.kuuramaa@fidelix.com  Puh. 050 910 4263